torstai 16. helmikuuta 2017

Työharjoittelusta

 
Hola! Lupasin kertoa työharjoittelustani edellisessä postauksessa, joten ei muuta kuin popcornit pöydälle ja lukemaan. :) Aloitetaan ensinnäkin siitä missä olen työharjoittelussa.
Työskentelen suomalaisessa yrityksessä, Cafe Ellassa, sen yhteydessä toimii pieni ruokakauppa nimeltään Torremarket, josta saa ostettua perinteisiä suomalaisia tuotteita, kuten ruisleipää ja salmiakkia. Voisin kertoa tyypillisestä työpäivästäni. Jos olen aamuvuorossa, työni alkaa yleensä klo 10:00. Töihin päästyäni alan siivoamaan pöytiä eli pyyhin ne ja vien tiskit pois. Kahvikupit huuhdellaan, ettei kahvia jää kuppien reunoihin ja laitetaan sen jälkeen muiden tiskien kanssa astianpesukoneeseen. Asiakaspalvelu on kuitenkin ensisijainen asia, jonka jälkeen hoidetaan muu kahvilan siistinä ylläpito. Työtehtäviini kuuluu myös mm. kahvien valmistaminen ja ruokien lämmittäminen. Aamuisin on tarjoilla myös aamupuuro, joka vaihtelee.
Kahveja on monenlaisia, yhden tai kahden kupin kahveja tehdään kahvikoneella.
Kahveja on, espresso, cappucino, americano eli musta ja cafe con leche eli maitokahvi.
Perinteinen Espanjalainen kahvi on cafe cortado, joka laitetaan hyvin pieneen lasiin, johon tulee kahvin lisäksi hieman lämmintä maitoa. Toinen Espanjalainen kahvi on cafe solo, joka tulee hyvin pieneen kahvikuppiin ja siinä on pelkkää mustaa kahvia. Kofeiiniton kahvikin on saatavilla nimellä descafeinado. Suomalaista kahvia keitetään tavallisella kahvinkeittimellä. Aamuisin Cafe Ellassa tuoksuu uunituore pulla, kun kokki Satu on herännyt aikaisin leipomaan päivän kahviherkkuja.
Joka päivä kahvin kanssa on myytävänä, jotain tuoretta kahvileipää esim. yhtenä päivänä korvapuusteja, toisena viinereitä ja kolmantena voisilmäpullia. Tietenkin kahvin kanssa voi syödä jotain suolaistakin. Joka päivä on kuitenkin aina saatavilla ainekin yksi tuttu suolainen syötävä, nimittäin riisipiirakka, joka voidaan asiakkaan halutessa lämmittää ja lisätä siihen munavoita, silloin riisipiirakka on hieman kalliimpi. Leipiä on myös moneen makuun mm. lohi,- maksamakkara ja sillivoileipiä. Pullat ja leivät vaihtuvat kuitenkin päivittäin. Torstaisin Cafe Ellassa tarjotaan lounas, yleensä jotain keittoa, mutta joskus myös esim. Karjalanpaistia. Kun olen iltavuorossa, silloin tilataan enemmän menulistalla olevia ruokia, kuten makkaraperunoita ja porilaisia. Myös lihapiirakka nakeilla on hyvin suosittu ruoka asiakkaiden keskuudessa.
Nyt minulla alkaa työvuoro, adios :)

                                                            Kuvia kahvilan puolelta:
 
 
 
Makkaraperunat on yksi suosikki asiakkaiden keskuudessa
Berliinin,- ja omarin munkkeja, sekä suolaisia voileipiä
Oluthana, josta kaadetaan 'cana' tuoppi

Aamupuuro, jonka voi syödä vaikkapa mustikkakeiton kera

Cafe con leche eli maitokahvi :)




 
Kuvia kaupan puolelta:
 
 

Ruisleipää, jota myydään päivässä paljon
 
Aito Hartwallin lonkero, saatavilla yksittäisinä tai laatikkona
 
Sinisiivoustarvikkeita ja t-paitoja


Villasukkiakin täällä välillä tarvitsee iltaisin
Golfia harrastaville myös golfbägit myynnissä
mm. Suomalaista Pauligin juhlamokka kahvia ja Turun sinappia
Ruisreikäleipää ja maalaisruislimppua uunituoreena
 

Panda lakua, Karl Fazerin suklaata ja sisupastilleja :)

 
Hernekeittoa, tottakai :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti